IN-HET-NIEUWS: freshbook wint fonds1818 lenteprijs voor het sociale karakter van ons initiatief.

IN-HET-NIEUWS: freshbook in regionale krant naar aanleiding van de freshbook upgrade-avonden! Lees het interview & artikel online of download de pdf van het artikel. Ons interview/artikel staat op pagina 15.

 

Happiness Makeover

Voor de Happiness Makeover veranderen we de software op je bestaande notebook, desktop, laptop of mini-notebook en veranderen we een aantal van jouw inzichten. Inzichten die jij tot dat moment over computers had. De combinatie lijdt tot een (blijvende) Happiness Makeover. Jij wordt dus Happy en je computer echt hip & (blijvend) snel. Dit allemaal in een experience van 90 minuten.

De Happiness Makeover kan al beginnen met die oude/trage notebook in de hoek, de PC naast de TV voor je films, de mini-notebook die je op reis meeneemt, de laptop voor de kinderen of je oude XP machine. Lees verder voor alle antwoorden op je vragen. Allereerst:

Wat is freshbook?

Net als Windows en OSX (Apple) is freshbook software voor je computer. Je computer is hardware (wat je vast kan houden) + software (wat je op het scherm kan zien). Zonder software werkt je computer niet. Heb je een PC dan heb je meestal gekozen voor Windows XP of Windows7. Maar je kan ook andere versies van Windows installeren op je computer. Of je kan iets heel anders installeren op je PC of laptop, zoals freshbook, Ubuntu, Linux, etc.
freshbook vervangt de Windows (bijvoorbeeld XP) op je computer terwijl je toch de dingen kan doen met je computer zoals je gewend bent. Waarom vervangen? Omdat dit een voorwaarde is om de aangeboden Happiness te kunnen bereiken.

Wat kan ik met freshbook?

Met freshbook kan je probleemloos internetten met Chromium of Firefox, je kan probleemloos met Word en Excelbestanden werken, muziek luisteren, video's bekijken en downloaden. freshbook is ook de software die zorgt dat je computer snel opstart, zoekt naar Wifi netwerken als je onderweg bent, zorgt dat je makkelijk kan printen op een nieuwe printer. freshbook is een OS (Operating System) met daarbij al heel veel voorgeïnstalleerde programma's. Meer dan 2000+ aan programma's, plug-ins, tools, fonts, muziek en video's. Samen meer dan 12Gb. Dus heel compleet. Alle software is zo klaargemaakt dat je er direct mee kan werken. Om een indruk te krijgen, bekijk eens de video impressies.

Hoe zit het met ondersteuning op freshbook?

Dit is vergelijkbaar met een tablet, ipad, smartphone die je koopt of krijgt. Net zoals bij een tablet, ipad, smartphone, etc wijst alles zich vanzelf. Als je er niet uitkomt brengt Google je naar al de beste oplossingen. Er zijn vele honderd duizenden mensen die dezelfde programma's gebruiken als op freshbook. Op veel verschillende sites delen velen de beste oplossingen. Google helpt je de beste oplossingen te vinden. Loop je toch nog vast dan kan je altijd de hulp inroepen van de freshbook supporter met je account op helpme.freshbook.nl. Natuurlijk kan je ook altijd direct contact opnemen met freshbook zelf. Elk half jaar brengen we een geheel nieuwe release uit. Via onze nieuwsbrief kondigen we dit aan met de prijzen en upgrade mogelijkheden. Laat ons weten als dit niet 100% je vraag beantwoord met betrekking tot ondersteuning.

Waarom kende ik freshbook nog niet?

Het korte antwoord: omdat marketing heel veel geld kost. Zonder bijzondere marketinginspanningen wordt geen enkel product meer bekent. Als je dit nu leest is dat het gevolg van al onze extra marketingeninspanningen (en niet toeval). freshbook is immers al meer dan 4 jaar beschikbaar (waarin we weinig aandacht aan marketing besteden).

Werken al mijn Windows programma's op freshbook?

Gelukkig kunnen we zeggen: "Het antwoord is hetzelfde als op de vraag: Werken al mijn favoriete Windows programma's ook op Windows 8?" Het antwoord is: "Nee". Maar er is een twist! Op Windows 8 werken veel oude XP programma's niet. Bij freshbook werken veel oude XP programma's juist wel. Maar er zijn Windows programma's die niet op freshbook werken. Dit is omdat de softwaremakers dit zo gewild hebben. Dit is een gegeven. Het is hun software en zij bepalen wat je wel mag en wat je niet mag (en niet andersom). Bij Opensource & freshbook is dit anders, jij hebt de vrijheid om programma's aan te passen in jouw voordeel. ..en hé, op de PC naast de TV (of je reis-notebook) ga je niet zitten Photoshoppen, daarvoor gebruik je je andere Windows PC. Hou die ene Windows PC voor waar het moet en gebruik freshbook voor waar het kan.

Maar hoe zit het met al mijn Windows bestanden, foto's, excel, etc?

Geen zorgen! Daar hebben we ook aan gedacht! Al je gemaakte foto's, video's, Word & Excel bestanden zijn gewoon te lezen & bewerken op freshbook. Standaard zijn alle programma's daarvoor al geïnstalleerd. Gewoon dubbel klikken op je bestand en het opent zich in freshbook. We zijn zelfs zover gegaan om een speciaal software programma te ontwikkelen om al je Outlook emails mee te nemen naar freshbook. Dit programma is gratis te downloaden op http://www.OutlookExporter.com. Outlook zal in de loop van de tijd gaan verdwijnen. Outlook zal dan alleen nog worden aangeboden zoals gmail nu. Tegen die tijd zal je ook al je oude Outlook emails in de cloud van Microsoft (ook makkelijk voor de NSA en de overheid) moeten zetten. Wil je dat niet? Dan moet je nu al je oude emails uit Outlook halen zodat je ze met elke webbrowser op elk device kan lezen. Lees hiervoor verder op de website van OutlookExporter.

Is freshbook een goed alternatief voor Windows?

Verrassend genoeg is het antwoord: 'Ja. Het is misschien zelfs beter'. Dit verraste zelfs ons! Toen we er over gingen nadenken was het eigenlijk wel logisch. Windows is een uitgewrongen vaatdoek geworden waar zelfs Microsoft geen eer mee meer kan behalen. Laten we nou eens eerlijk zijn over Windows8. In veel software zitten achterdeuren (of toolbars die ongevraagd worden geïnstalleerd), er zijn ontelbare virussen en er zijn hele hordes cybercriminelen die zich op Windows richten. Maar ook met de nieuwe Windows 8 Interface dwingt Microsoft je nieuwe dingen te leren die niet echt in je voordeel zijn. Bij freshbook heb je dat niet.

Als je freshbook dagelijk gaat gebruiken zou je denken dat je bepaalde Windows programma's gaat missen. Maar ook dat valt heel erg mee omdat op freshbook al heel veel programma's zijn voorgeïnstalleerd. Van een programma voor Word & Excel, programma's om foto's mee te bewerken tot programma's om filmpjes mee te verzamelen & te bekijken en er bestaat zelfs een mogelijk om je oude Windows applicaties te installeren & gebruiken (met de aantekening zoals ik dat hierboven beschreef).

Waarom freshbook?

Het korte antwoord is: omdat je er blij van wordt!

Waarom wordt je blij van freshbook?

Je wordt heel blij als je het gevoel hebt dat je er thuiskomt. Gek om dat te zeggen over een computer. Maar het is het gevoel dat je elkaar aanvoelt, dat je er voor elkaar bent, vertrouwen (zie hieronder) en dat je regelmatig blij verrast wordt. Je merkt het, freshbook is anders. We hebben het ontwikkelt met een heel andere motivatie. Geen nerd gedoe van zoveel bit & bytes sneller dan een ander, niet het rijk worden over de rug van een ander. Maar met de gedachte: hoe kunnen we alle stakeholder blij maken.

Zelf worden we al heel erg blij als oude computers bij ons wordt gedumpt (door mensen die niet verder kijken dan Windows) alleen omdat Windows te traag is geworden. We zetten er dan freshbook op en daarna loopt deze computer ineens als de brandweer. Alleen als je het met eigen ogen hebt gezien zal je het geloven. Daarom hebben we er video's van gemaakt. Bekijk bijvoorbeeld eens deze video van een Dell uit 2008.
We worden ook blij van de gedachte dat oude computers die er nog perfect werken niet op de afvalberg belanden maar een nieuw leven krijgen. Zoals deze nieuw uitziende PC uit 2004.
We worden ook blij omdat je meestal geen moeilijke drivers hoeft te installeren voor bijvoorbeeld een printer. We worden blij van hoe makkelijk je met freshbook werkt. We worden blij omdat freshbook computers hip & snel maakt.

Waar komt freshbook vandaan?

freshbook komt voort vanuit onze eigen wil om iets beter voor onszelf te maken. Dit was 2010. Wat we voor onszelf hadden gemaakt wilde ander mensen ook hebben, daarom zijn we begonnen er een apart bedrijf om heen te bouwen zodat we het beter kunnen delen met andere mensen.

Waar komt freshbook technologie vandaan?

freshbook komt voort uit de Linux technologie en alle programma's die op Linux draaien. Dit klinkt dat het iets is voor nerds is. Dit is precies waarom we zoveel jaren bezig zijn geweest om het voor onszelf om te buigen naar iets waar wat gedachteloos werkt. Oordeel zelf of we erin zijn geslaagd. Bekijk deze video eens. We zijn zelf Nerds die 's-avonds graag op de bank ploffen en een filmpje kijken (dan even geen 'zwarte schermen' (terminal) gebruiken). We houden van mooie dingen. Mooi om naar te kijken en mooi (technisch) gemaakt.

Mijn vraag is hier niet beantwoord

Geen probleem. Laat het ons weten. Stel je vraag hier.

Tot slot

Ghandalf zegt in de Hobbit movie wat ook bij Harry Potter steeds terug kwam: there comes a time in everyman's life that he has to choose between what is the right thing to do and what is easy.

Micha Kuiper
2015-12-18 05:44

Even wennen ... maar wel heel gebruikersvriendelijk. Nu zit ik op Windows 7, Windows XP, Mac, iPhone en Linux ... wel lastig om de keyboard shortcuts te onthouden voor elk OS :)

mooi project !

Leuk idee !
2015-06-02 02:50

Ik ben zelf een Linux Mint gebruiker maar dit ziet er ook prima uit. Goed dat jullie het promoten !

Leuk alternatief
2014-03-05 04:31

Het ziet er uit als een leuk alternatief. Ik ben zelf fan van ubuntu, maar dit ziet er ook zeer gelikt uit.

Opmerking
2014-02-16 05:11

Mijn ervaring is dat "oude laptops" geen sata interface hebben, en dat daarentegen voor de edi interface de ssd's zeer duur zijn. In dat geval krijgen we een refurbished IDE harddisk?

Prima initiatief
2014-02-05 01:11

Jammer dat er nog zo weinig mensen vanaf weten.
Maar daar gaan we verandering in brengen.

Heel Interessant
2014-01-08 10:55

Dit is wel een heel andere kijk op dingen. Spreek me aan. Ik heb er nog nooit zo over nagedacht. Ik ga freshbook proberen.